Školarci iz zrenjaninskih osnovnih škola „Dr Jovan Cvijić“ i „Dositej Obradović“ zabavili su se uz kviz „Koliko poznajemo EU“, istovremeno proveravajući svoje znanje iz istorije, geografije i kulture zemalja članica Evropske unije.

Ovo je jedna u nizu poseta zrenjaninskim osnovnim školama, koje tokom marta i aprila organizuju novosadski EU info kutak i Fond za evropske poslove, kako bi osnovnoškolcima približili informacije o funkcionisanju Evropske unije, ali i zanimljivosti koje karakterišu svaku od zemalja članica.

Kvizu „Koliko poznajemo EU“ prethodi predavanje na času geografije o nekoj od zemalja članica koju će škola predstavljati na Evropskom selu u Zrenjaninu, manifestaciji kojom se obeležava Dan Evrope, 9. maj.  Evropsko selo okuplja osnovne škole Opštine Zrenjanin kako bi se promovisale različitosti naroda i država koje čine modernu Evropu. Svaka škola ima svoj štand na kom učenici uz pomoć nastavnika i roditelja, na kreativan, edukativan i zabavan način predstavljaju tradiciju, savremenu kulturu i način života naroda i države koju predstavljaju. Ove godine Evropsko selo u Zrenjaninu održava se 10. maja.