Monday, June 5, 2023

Institut Konfucije u Beogradu

Contact

Institut Konfučije
konfucije.fil.bg.ac.rs
Filološki fakultet, Studentski trg 3, Beograd
Tel/faks: 011 3284 595
 institutkonfucije@fil.bg.ac.rshttp://konfucije.fil.bg.ac.rs/wp/
 

O nama

Institut Konfucije (孔子学院) je neprofitabilna obrazovna institucija koju zajedno osnivaju NR Kina i druge zemlje, u nameri da se zadovolji potreba za učenjem kineskog jezika ljudi iz svih zemalja i regiona sveta, i da se poboljša njihovo bolje razumevanje kineskog jezika i kulture. Osnivanje Instituta Konfucije ima za cilj da ojača kulturno-obrazovnu saradnju, da podstakne razvoj prijateljskih odnosa između NR Kine i drugih zemalja, i da na taj način da doprinos izgradnji multikulturnog i harmoničnog sveta.

PRIJAVA ZA JESENJI CIKLUS KURSEVA

0
Institut Konfucije u Beogradu poziva sve zainteresovane da se prijave za tromesečne kurseve kineskog jezika (od oktobra do decembra 2022. godine). Nastava za kurseve se odrĹžava dva puta nedeljno radnim danima u večernjim terminima (posle 18 časova).  Svi zainteresovani mogu se prijaviti za sledeće kurseve:  POČETNI I/ II/ III SREDNJI I/ II/ III VIĹ I I/ II/ III NAPREDNI OSNOVE POSLOVNOG KINESKOG PISMENO I USMENO PREVOĐENJE KINESKI RAJ 1/2/3 (KURS ZA DECU)  PRIJAVA JE OTVORENA DO 25. SEPTEMBRA 2022.  Hajde da govorimo na kineskom!  Nemoj mi puniti pehar prekrasnim vinom boje ćilibara, JoĹĄ ga nisam ni sipala a već sam njime opijena; Večernji vetar donosi zvuke zvona iz daljine. Li ĆingdĹžao Prijavite se za newsletter ______________________________ Kineski jezik i kultura ______________________________ PRIJAVA ZA JESENJI CIKLUS KURSEVA Takmičenje za studente kineskog jezika “Kineski most” Takmičenje za srednjoĹĄkolce “Kineski most” O..

Takmičenje za studente kineskog jezika “Kineski most”

0
第二十一届“汉语桥”世界大学生中文比赛 塞尔维亚赛区比赛通知 “汉语桥”世界大学生中文比赛是由中外语言交流合作中心主办的大型国际汉语比赛项目,为塞尔维亚学习中文的青年学生提供一个展示中文能力的舞台,打造互相学习和交流的平台,激励学习中文的热情和兴趣,推广和增进塞尔维亚人民对汉语和中国文化的理解。 2022年塞尔维亚赛区比赛将于5月28日在诺维萨德大学哲学院举行。如届时疫情形势紧张,则改为线上举行,将会另行通知。 全球决赛将于2022年8-9月在线上举行。 一、比赛主题 (与国内组委会发布主题一致) 中文主题:天下一家 英文主题:One World, One Family 二、主办及承办单位 主办:中国驻塞尔维亚大使馆 承办:诺维萨德大学孔子学院 三、比赛时间和地点 5月28日上午11点半,在Megatrend大学,地址是:Maršala Tolbuhina 8, Beograd 报名截止时间:5月11日20点前参赛者信息资料发送至程湘珉老师邮箱963367602@qq.com(文件名:姓名+学校+报名表)。 四、参赛对象 年龄18岁至30岁、具有非中国国籍、在国外长大,本人及其父母母语非汉语的塞尔维亚在校大学生。上届推荐参加全球决赛的选手不可连续两届参加比赛。曾参加过比赛但未获得参加决赛资格的选手可连续参赛。(原则上预赛选手需具有塞尔维亚国籍,若其他非中国籍学生参赛,该生须自愿代表塞尔维亚参加全球决赛。) 五、比赛内容和形式 比赛分初级组和高级组 高级组:大学汉语专业一年级(高中为汉语专业)、汉语专业二三四年级学生或HSK4级240分以上的非汉语专业的学生; 初级组:大学汉语专业一年级(高中非汉语专业)的学生或HSK4级240分以下的非汉语专业的学生。 1.主题演讲(40%) 2分钟脱稿主题演讲,题目自拟,与比赛主题相关。包括简短的自我介绍、对主题的完整阐述。不脱稿或超时扣分。 2.才艺展示(高级组30%,初级组40%) 3分钟内完成,才艺种类自选,超时扣分。 3.中国文化和国情知识(高级组10%,初级组20%) 采用集体作答的形式,一共20道题,全部为单选题,听完题目选手有10秒思考时间,然后所有选手通过举牌给出答案选项。其中15道题从题库中选出,5道题由组委会自行出题。 4.模拟中文面试(仅限高级组,20%) 公司简介和问题将提前发给选手。每位选手回答3-4个问..

Takmičenje “Kineski most”

0
第十五届“汉语桥”世界中学生中文比赛 塞尔维亚赛区比赛通知 “汉语桥”世界中学生中文比赛是由中外语言交流合作中心主办的大型国际汉语比赛项目,为塞尔维亚学习中文的青年学生提供一个展示中文能力的舞台,打造互相学习和交流的平台,激励学习中文的热情和兴趣,推广和增进塞尔维亚人民对汉语和中国文化的理解。 2022年塞尔维亚赛区比赛将于6月4日在Sremski karlovci高中举行。如届时疫情形势紧张,则改为线上举行,将会另行通知。 全球决赛将于2022年8-9月在线上举行。 一、比赛主题 (与国内组委会发布主题一致) 中文主题:追梦中文,不负韶华 英文主题:Fly high with Chinese 二、主办及承办单位 主办:中国驻塞尔维亚大使馆 承办:诺维萨德大学孔子学院 三、比赛时间和地点 6月4日上午11点半,Sremski karlovci高中 报名截止时间:5月13日20点前参赛者信息资料发送至程湘珉老师邮箱963367602@qq.com(文件名:姓名+学校+报名表)。 四、参赛对象 年龄14岁至20岁、具有非中国国籍、在国外长大,本人及其父母母语非汉语的塞尔维亚在校中学生。上届推荐参加全球决赛的选手不可连续两届参加比赛。曾参加过比赛但未获得参加决赛资格的选手可连续参赛。(原则上预赛选手需具有塞尔维亚国籍,若其他非中国籍学生参赛,该生须自愿代表塞尔维亚参加全球决赛。) 五、比赛内容和形式 比赛分初级组和高级组 初级组:汉语专业一二年级和非汉语专业的学生; 高级组:汉语专业三四年级或HSK4级240分以上的非汉语专业学生。 1.主题演讲(40%) 2分钟脱稿主题演讲,题目自拟,与比赛主题相关。包括简短的自我介绍、对主题的完整阐述。不脱稿或超时扣分。 2.才艺展示(高级组30%,初级组40%) 3分钟内完成,才艺种类自选,超时扣分。 3.中国文化和国情知识(高级组10%,初级组20%) 采用集体作答的形式,一共20道题,全部为单选题,听完题目选手有10秒思考时间,然后所有选手通过举牌给出答案选项。其中15道题从题库中选出,5道题由组委会自行出题。 4.模拟中文面试(仅限高级组,20%) 公司简介和问题将提前发给选手。每位选手回答3-4个问题,约5分钟。 六、奖项设置 初级组和高级组各设一等奖1名、二等奖1名、三等奖2名、其他参赛选手获优秀奖。 将推荐高级组1名优胜..

Otvorena prijava za HSK i HSKK ispite

0
Institut Konfucije u Beogradu obaveštava sve zainteresovane da počinje prijavljivanje za polaganje svih nivoa ispita HSK i HSKK, koji će se održati u subotu, 14. maja 2022. godine. Prijavljivanje se zatvara u petak 15. aprila tekuće godine, naknadno prijavljivanje nije moguće. U nastavku su informacije o načinu prijavljivanja za ispit. NAPOMENA: USLED TRENUTNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE, DONETA JE ODLUKA DA SVI KANDIDATI, BEZ OBZIRA DA LI SU SE VAKCINISALI ILI NE, MORAJU NA DAN ISPITA SA SOBOM PONETI DOKAZ DA SU NEGATIVNI NA KORONA VIRUS NE STARIJI OD 72 SATA (PCR TEST ILI ANTIGENSKI TEST, NE TEST NA ANTITELA). MOLIMO VAS DA URAČUNATE I OVE TROŠKOVE I DA SE NE PRIJAVLJUJETE ZA POLAGANJE ISPITA UKOLIKO VAM TESIRANJE NIJE PRIHVATLJIVO, JER REFUNDACIJA NOVCA NEĆE BITI MOGUĆA. Koraci za prijavu (pažljivo pročitajte sva četiri koraka): Korak 1: Kako biste se uspešno prijavili za željeni ispit potrebno je da se prvo obavezno registrujete na web-stranici www.chinesetest.cn i prijavite polaganje ..