Министар-Дачић-са-шефовима-дипломатија-Аустрије,-Израела,-Мађарске-и-Руске-Федерације



(Last Updated On: December 1, 2023)

На маргинама 30. Министарског савета ОЕБС у Скопљу први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић имао је краће билатералне сусрете са шефовима дипломатија држава чланица ОЕБС.

Поред разматрања билатералних питања, Дачић је са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом разменио мишљење о изазовима и проблемима са којима се тренутно ОЕБС као организација суочава, као и могућностима за њихово превазилажење, како би организација наставила са функционисањем.

Шеф српске дипломатије је у пријатељском разговору са  министром спољних послова Аустрије Александром Шаленбергом разговарао о европским интеграцијама Србије, тренутној ситуацији у региону, као темама од  заједничког интереса.

У разговору са шефом дипломатије суседне Мађарске Петером Сијартом, Дачић је разменио мишљење о предстојећим заједничким активностима, али и о стању у ОЕБС и могућностима за доношење одлука које ће омогућити наставак функционисања ове организације која окупља 57 земаља.

Дачић је на маргинама министарског састанка ОЕБС имао прилику да се кратко сусретне и са министром спољних послова Израела Елијем Коеном.

Read More